Kayra zorgde voor rust in mijn leven, waar ik vooral in die tijden heel hard naar op zoek was.

Yasmin was in 2013 begonnen bij Kayra. In 2017 en 2018 is cliënt naar een ander instelling gegaan, maar kwam terug in 2019. 

Vragen:

Hoe ben je terechtgekomen bij Kayra?
Via woonbegeleiding Prisma.

Wat was je eerste indruk van Kayra? (Atmosfeer, begeleiding, cliënten, ruimte en middelen)
Goed, Kayra was qua pand en ruimte veel kleiner, maar dat was in die tijd toen ook heel fijn. Dit maakte Kayra toegankelijk voor mij, maar ook voor anderen. Het gaf me het veilige gevoel waar ik veel belang om geef.

Wat was je indruk tijdens het hulpverleningstraject?
Kayra gaf mij het veilige gevoel waar ik veel belang aan hecht, een gevoel van voldoening. Kayra zorgde voor rust in mijn leven, waar ik vooral in die tijden heel hard naar op zoek was.

Waarom ben je weggegaan en wat was de reden dat je weer terug bent?
Ik was in de tijden heel erg gestrest. Wanneer ik gestrest ben kan ik snelle beslissingen nemen over dingen waar ik iets langer over zou moeten nadenken. Dat was toen in dit geval ook. Ik had me later pas beseft dat ik een verkeerde beslissing had genomen. Door een momentopname ben ik weggegaan en uiteindelijk weer teruggekomen.

Wat is volgens jou het verschil tussen Kayra en een andere zorginstelling?
(Wat maakt Kayra anders)
Kayra heeft een sterk en goed werkend team. Zo’n team ben ik nergens anders tegengekomen. Mijn zaken en administratie waren altijd in orde. Op andere instellingen waar ik terecht ben gekomen was er soms helemaal geen personeel, laat staan een goed werkend team.

Wat waren je klachten/wat was je ziektebeeld/Wat was je zorgvraag?(Psychisch, lichamelijk)
Om puntsgewijs mijn klachten hier bespreekbaar te maken, daar sta ik verder niet voor open. Maar om een globale beeld te schetsen. Ik kamp al jaren tegen psychische en lichamelijke klachten. Alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik onder woonbegeleiding ben gaan wonen. Uiteindelijk is er vanuit mijn woonbegeleiding geadviseerd dat ik dagbesteding moest volgen.

Welke resultaten heb je bereikt door de zorgverlening bij Kayra?
Mijn beoordeling van het leven, mijn visie, mijn blik op situaties is veranderd. Kayra heeft me eigenlijk in meerdere onderwerpen bewust gemaakt.

Waar sta je nu in je leven mede dankzij Kayra? (Werk, studie, dagbesteding, stabiliteit)
Mijn hele leven is gestabiliseerd en Kayra blijft zorgen voor minder druk op mijn schouders. Natuurlijk zullen er nog altijd ups en downs zijn, maar ik heb in ieder geval geen druk meer over de dingen die vroeger mij het leven moeilijk maakten.

Heb je nog iets wat je wil delen?
Niet echt nee. Voor iedereen die vragen en/of twijfels heeft, zou ik aanraden om een keer langs te komen en te vragen naar de mogelijkheden voor een proefdag. Het is hier echt gezellig en het geeft afleiding van van de problemen in je dagelijkse leven.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!