Kayra zorgde voor rust in mijn leven, waar ik vooral in die tijden heel hard naar op zoek was.

Yasmin was in 2013 begonnen bij Kayra. In 2017 en 2018 is cliënt naar een ander instelling gegaan, maar kwam terug in 2019. 

Vragen:

Hoe ben je terechtgekomen bij Kayra?
Via woonbegeleiding Prisma.

Wat was je eerste indruk van Kayra? (Atmosfeer, begeleiding, cliënten, ruimte en middelen)
Ik had een positieve indruk. Kayra was qua gebouw en ruimtes veel kleiner, maar dat vond ik die tijd heel fijn. Dit maakte Kayra toegankelijk voor mij, maar ook voor anderen. Het gaf me het veilige gevoel waar ik veel behoefte aan had.

Wat was je indruk tijdens het hulpverleningstraject?
Kayra gaf mij het veilige gevoel waar ik veel behoefte aan had, een gevoel van voldoening. Kayra zorgde voor rust in mijn leven, waar ik vooral in die tijden heel hard naar op zoek was.

Waarom ben je weggegaan en wat was de reden dat je weer terug bent?
Ik was in de tijd heel erg gestrest. Wanneer ik gestrest ben kan ik snel beslissingen nemen over dingen waar ik iets langer over zou moeten nadenken. Dat was toen in dat geval ook. Ik besefte me later pas beseft dat ik een verkeerde beslissing had genomen. Door te snel en ondoordacht besluit ben ik weggegaan en uiteindelijk weer teruggekomen.

Wat is volgens jou het verschil tussen Kayra en een andere zorginstelling?
(Wat maakt Kayra anders)
Kayra heeft een sterk en goed werkend team. Zo een team ben ik nergens anders tegengekomen. Mijn zaken en administratie waren altijd in orde. Bij andere instellingen waar ik terecht was gekomen was er soms helemaal geen personeel, laat staan een goed werkend team.

Wat waren je klachten/wat was je ziektebeeld/Wat was je zorgvraag?(Psychisch, lichamelijk)
Om puntsgewijs mijn klachten hier bespreekbaar te maken, daar sta ik verder niet voor open. Maar wel om een globaal beeld te schetsen. Ik kamp al jaren met psychische- en lichamelijke klachten. Alles bij elkaar heeft het ervoor gezorgd dat ik met woonbegeleiding ben gaan wonen. Uiteindelijk is er vanuit mijn woonbegeleiding geadviseerd om naar een dagbesteding te gaan.

Welke resultaten heb je bereikt door de zorgverlening bij Kayra?
Mijn kijk op het leven, mijn visie, mijn blik op situaties is veranderd. Kayra heeft me eigenlijk bewustwording van het leven doen inzien.

Waar sta je nu in je leven mede dankzij Kayra? (Werk, studie, dagbesteding, stabiliteit)
Mijn leven is gestabiliseerd en Kayra blijft zorgen voor minder druk op mijn schouders. Natuurlijk zullen er nog ups en downs zijn, maar ik voel in ieder geval geen druk meer over de dingen die vroeger mij het leven moeilijk maakten.

Heb je nog iets wat je wil delen?
Niet echt nee. Voor iedereen die vragen en/of twijfels heeft, zou ik aanraden om een keer langs te komen en te vragen naar de mogelijkheden voor een proefdag. Het is hier echt gezellig en het geeft afleiding van de problemen in je dagelijkse leven.