Ik voelde me prettig en begrepen. De negatieve gedachte dat ik hier niet bij paste was al gauw veranderd naar een positieve gedachte.

Maria is al vanaf eind 2013 cliënt bij Kayra.  Voordat Maria naar Kayra is gekomen heeft Maria zorg gehad bij twee verschillende instanties twee jaar lang. Cliënt is seksueel misbruikt en heeft daardoor een trauma.

Vragen:

Hoe ben je terechtgekomen bij Kayra:
Heeft zelf gezocht nadat gemeente had aangegeven dat ze een dagbesteding moest vinden.

Wat was je eerste indruk van Kayra? (Atmosfeer, begeleiding, cliënten, ruimte en middelen)
Erg multi cultureel. Ik dacht ‘’waar ben ik terecht gekomen’’. Dit kwam door de diverse beperkingen van de cliënten. Ik dacht ik pas hier niet tussen, dit is niks voor mij.

Wat was je indruk tijdens het hulpverleningstraject?
Na een tijdje voelde ik me er thuis, de band tussen de cliënten en begeleiders sprak mij erg aan. Ik voelde me prettig en begrepen. De negatieve gedachte dat ik hier niet bij paste was al gauw veranderd naar een positieve gedachte.
Ambulant: In het begin vond ik het niks dat mensen bij me thuis kwamen en daardoor was ik erg gesloten, maar nu ben ik opener en voel ik me veiliger en prettiger

Wat is volgens jou het verschil tussen Kayra en een andere zorginstelling?
(Wat maakt Kayra anders)
Je hebt hier meer uitdaging, meer verschillende activiteiten en bezigheden. De diversiteit van cliënten. We zijn hier wat vrijer in onze beslissingen, we worden gestimuleerd maar nooit gedwongen. Bij andere instanties waar ik was geweest, was er maar 1 activiteit en dus weinig variatie. We waren verplicht deel te nemen en voelde me daardoor erg gespannen.

Wat waren je klachten/wat was je ziektebeeld/Wat was je zorgvraag?(Psychisch, lichamelijk)
Cliënt is seksueel misbruikt. Deze traumatische gebeurtenissen hebben een grote impact op haar huidig functioneren. Een vertrouwensband opbouwen verloopt hierdoor nauwelijks of moeizaam. Cliënt heeft een toegankelijke houding, maar laat moeilijk zien wat zij werkelijk voelt. Cliënt vertoont sociaal wenselijk gedrag. Dit doet ze omdat zij graag geliefd wilt worden door anderen. Als je cliënt beter leert kennen wordt al snel duidelijk dat zij het lastig vindt om te praten over haar emoties en wat haar dwars zit.

Welke resultaten heb je bereikt door de zorgverlening bij Kayra?
Ik ben meer zelfredzaam, ik kan mijn afspraken beter na komen en ik durf instanties zelf te benaderen zoals de huisarts. Mijn sociale netwerk is verbreed, waardoor ik leuke contacten heb en  maar zelden een terugval krijg. Zodra dat gebeurt duurt dat ook niet lang, omdat gelijk extra hulp wordt ingezet.

Waar sta je nu in je leven mede dankzij Kayra? (Werk, studie, dagbesteding, stabiliteit)
Ik sta positiever in het leven. Ik heb het gevoel dat ik mijn sociale netwerk kan helpen met kleine dingen waar ze tegenaan lopen en dit geeft mij een goed gevoel.

Heb je nog iets wat je wil delen?
Ik ben erg blij met Kayra, zij verrichten goed werk. Ga zo door! Ben blij dat ik hier ben.