Dankzij Kayra kwam ik weer onder de mensen en voelde ik mij meer mens.

Ercan heeft de diagnose bipolaire stoornis. Dit houdt in dat hij manische en depressieve periodes doormaakt. De manische periodes gaan samen met psychoses. Ercan heeft een verleden van verschillende geweld- en criminele delicten. Mede door het werkzaam zijn in het criminele circuit en het gebruik van middelen is cliënt na eigen zeggen alles kwijtgeraakt inclusief zichzelf.

Het enige waarvoor hij is blijven leven zijn de kinderen die hij aan uit huwelijk met zijn ex heeft. Dit zorgt ervoor dat hij niet heeft opgegeven. Anders had cliënt na eigen zeggen al lang een einde aan zijn leven gemaakt. Dit omdat hij de depressieve periodes zo zwaar ervaart en opgeven eigenlijk na eigen zeggen makkelijker geweest zou zijn.

Vragen:

Hoe ben je terechtgekomen bij Kayra Zorg:
Via een kennis.

Wat was je eerste indruk van Kayra Zorg?(Atmosfeer, begeleiding, cliënten, ruimte en middelen)
Waar ben ik hemelsnaam in beland tussen al deze mensen met een beperking/ziekte.

Ik was overdonderd en had moeite met het accepteren van mijn eigen beperkingen dus vond mijzelf niet passen in een zorginstelling.

Wat was je indruk tijdens het hulpverleningstraject?
Dagbesteding: ik zat in een sociale isolement. Dankzij Kayra kwam ik weer onder de mensen en voelde ik mij meer mens. Ik voelde mij veel beter en werd socialer.

Ambulante begeleiding: Ik heb veel gehad aan de begeleiding. De wekelijkse contact momenten hielden mij overeind. Werd weer gerustgesteld dat er hoop was waardoor ik de moed niet opgaf. Daarvoor had ik de moed namelijk al opgegeven dat het ooit beter zou worden.

Wat is volgens jou het verschil tussen Kayra Zorg en een andere zorginstelling?
(Wat maakt Kayra anders)
Het is een gezelligere warmere en socialere omgeving dan de andere instellingen die ik heb meegemaakt.

Wat waren je klachten/wat was je ziektebeeld/Wat was je zorgvraag
(Psychisch, lichamelijk) 
Bipolaire stoornis: Ik word manisch met psychotische periodes van psychoses en daarna volgde steeds een heftige periode van zware depressie en overspannenheid. Hiernaast heb ik een verslavingsproblematiek op het gebied van middelen gebruik.

Welke resultaten heb je bereikt door de zorgverlening bij Kayra Zorg?
Ik voel dat ik weer leef en mens ben. Ik kan weer opbrengen om te werken. Kan in de ochtend mijn bed uitkomen. Ben een betere vader geworden voor mijn kinderen.

Waar sta je nu in je leven mede dankzij Kayra Zorg? (Werk, studie, dagbesteding, stabiliteit)
Werken was een onmogelijk doel in de afgelopen jaren. Momenteel ben ik weer deels aan het werk en ben hier erg blij mee. Wil het werken uiteindelijk uitbreiden naar full time. Het leven gaat wel met ups en downs maar ik moet daar ook mee leren om te gaan.

Heb je nog iets wat je wil delen?
Ik heb altijd een sterke angst voor een terugval. Ben mijn zelfvertrouwen grotendeels kwijtgeraakt door alles wat ik heb meegemaakt. Ik wil werken aan het hervinden van mijn zelfvertrouwen. Hoop dit te kunnen bereiken met de ondersteuning van Kayra Zorg en mijn eigen krachten.